

Brian Albott Fish Barrier Removal Board Meeting Proposed Agenda

October 19, 2021: 9:00 a.m. to 12:00 p.m.
Teams Meeting Link: Click here to join the meeting
Or call in: +1 872-242-8913,,355522077#

Phone Conference ID: 355 522 077#

Purpose of Meeting:	The intent of this monthly Board meeting is to provide general updates around fish barrier removal topics, have a presentation on the National Culvert Removal, Replacement, and Restoration Grant Program, decide on the revised draft Cost Increase Course of Action (COA), and decide on the details of Board subcommittees.	
Time	Agenda Topic	Materials
9:00-9:15 a.m. (15 mins)	Welcome and Introductions Joy Juelson (Facilitator), Triangle Associates and Chair Tom Jameson, WDFW ■ Board and Staff introductions ■ Review agenda and meeting purpose ■ Public comments: Please submit public comments via e-mail to FBRB@dfw.wa.gov for inclusion in the record. Decision: Approval of September meeting summary	Agenda September Meeting Summary
9:15-9:25 a.m. (10 mins)	General Updates Chair Jameson Annual Culvert Case Injunction meeting on Nov. 2 nd Other?	
9:25-9:55 a.m. (30 mins)	Presentation on National Culvert Removal, Replacement, and Restoration Grant Program Margen Carlson and Meagan West, WDFW Presentation on Infrastructure Bill Board questions	Presentation Slides
9:55-10:20 a.m. (25 mins)	Present and Finalize Revised Project Cost Increase Request Course of Action (COA) Board Members Overview of changes – Triangle and subcommittee Review revised COA developed by the subcommittee – Board Board discussion of options – Board Decision: Approve Project Cost Increase Request COA. Decision: Approve Cost Increase Subcommittee.	Revised Cost Increase COA
10:20-10:30 a.m. (10 mins)	Break	

Purpose of Meeting:	The intent of this monthly Board meeting is to provide general updates around fish barrier removal topics, have a presentation on the National Culvert Removal, Replacement, and Restoration Grant Program, decide on the revised draft Cost Increase Course of Action (COA), and decide on the details of Board subcommittees.		
Time	Agenda Topic	Materials	
10:30 -10:50 a.m. (20 mins)	Discuss Subcommittee Membership and Engagement Triangle and Chair Jameson Provide overview of survey response and membership process Board discussion of roles and responsibilities for proposed Proviso and Policy Subcommittees	Subcommittee Slides	
	Decision : Determine membership and timing of convening Proviso and Policy Subcommittees.		
10:50-11:15 a.m. (25 mins)	Project and Policy Issues Chair Jameson Kristoferson Creek Project Update – Matt Curtis, WDFW Additional policy issues or cost increases?		
11:15-11:40 a.m. (25 mins)	Review of Upcoming Solicitation and Project Evaluation Scoring Criteria Follow-up Matt Curtis, WDFW Applicant Workshop to be held on Oct. 27 th Follow-up discussion on Evaluation Scoring Criteria	Evaluation Scoring Criteria	
11:40-11:50 a.m. (10 mins)	Discuss Upcoming Opportunities for Engagement Board Members Input from Board members Additional Items?		
11:50-12:00 p.m. (10 mins)	Action Items & Review Juelson and Chair Jameson Review action items/ solutions Plan for future meetings		
12:00 p.m.	Adjourn		