

State of Washington DEPARTMENT OF FISH AND WILDLIFE

Washington Fish Passage Prioritization Strategy HYBRID Forum

AGENDA

Wednesday, October 2, 2024

2:00 – 4:30 PM

In Person	Remote
Methow River Room at the Confluence	Join Webinar <u>Via Zoom</u>
Technology Center	
285 Technology Center Way,	Webinar ID: 859 5087 1894
Wenatchee, WA 98801	Passcode: 712863
See directions <u>here</u>	

Purpose:

Provide updates and solicit input on WDFW's comprehensive fish passage barrier removal strategy.

Time	Торіс	Speaker
2:00	Welcome and Introductions	All
(15 min)		
2:15	Opening Remarks	WDFW
(15 min)		
2:30	WDFW Fish Passage Prioritization Strategy	Jane Atha, Fish Passage Strategist,
(45 min)	Presentation	WDFW
	• Purpose of strategy and legislative	
	expectations	Tom Jameson, Fish Passage and
	• Process to develop strategy	Screening Division Manager, DFW
	 Science panel 	
	 Coordination with Tribes 	Phil Roni, Cramer Fish Sciences
	 Statewide outreach 	
	Overview of draft strategy	
	 Input to date and how it is being 	
	considered	
	• Q&A and facilitated discussion	
	Next steps	
3:15	BREAK	
(10 min)		



State of Washington DEPARTMENT OF FISH AND WILDLIFE

Time	Торіс	Speaker
3:25	World Café – Rotating Breakout Groups to	All
(1 hr)	provide input on key questions:	
	 Are there data/criteria that need to be available regionally and statewide? What resources would be valuable for you/your organization to implement relevant elements of the strategy? What recommendations do you have for implementation? What regional fisheries data or criteria could be incorporated? 	
	In person: One group per question. Groups	
	rotate stations after ~15 minutes, review input	
	from previous group and add/edit.	
	Online: Form breakout groups of up to 6 people;	
	each group addresses all questions.	
4:25	Next Steps	WDFW
(5 min)		
4:30	Adjourn	All