

Brian Abbott Fish Barrier Removal Board Meeting

Proposed Agenda

Tuesday, January 21, 2025 – Remote
Teams Meeting Link: Click here to join the meeting
Or call in+1 872-242-8913, 253173149#
Find a local number

Phone conference ID: 253 173 149#

Purpose of Meeting:	The intent of this monthly meeting is to provide the Board with general updates around fish barrier removal topics and funding, prepare the Board for upcoming decisions on the Manual 22 updates, receive a status update on the WDFW Fish Passage Prioritization Strategy, and decide on two cost increase requests.	
Time	Agenda Topic	Materials
9:00-9:15 a.m. (15 mins)	 Welcome and Introductions – Joy Juelson, Facilitator, Triangle Associates; and Chair Tom Jameson, WDFW ■ Board and staff introductions ■ Review agenda and meeting purpose ■ Public Comments: Submit public comments via email to FBRB@dfw.wa.gov for inclusion in the record ■ Review December 2024 Summary □ Decision: Approval of December 2024 Summary 	Agenda FBRB Dec. 17 Meeting Summary
9:15-10:00 a.m. (45 min)	Prepare Board for Upcoming Decisions on the Manual 22 Updates – Kaylee Kautz, WDFW • Staff briefing to the Board on upcoming topics for discussion and the timeline for decisions on the following updates: a. Project list funding line b. Project eligibility requirements c. Match requirements	
10:00-10:35 a.m. (35 mins)	Decision: Cost Increase Requests – Cost Increase Subcommittee; and John Foltz, RCO ■ Review two Cost Increase Requests: ○ 21-1504 Panther Creek Barrier Removal – Talbot Road ○ 21-1393 Mill Creek Barrier Improvements NE 259 th St61 st Ave.	FBRBAmendment Form-Panther Creek.docx 21-1393 P Mill Creek FBRB Design Milestone

	■ Review and discuss the recommendations from the Cost Increase Subcommittee. □ Decision: Action Required (A)	Worksheet Clark County.docx
10:35-10:50 a.m. (15 min)	Break	
10:50-11:05 a.m. (15 min)	 Funding Status Update – John Foltz, RCO Climate Commitment Act (CCA) funding available as of Jan. 1, 2025 Contact with 23-25 sponsors regarding CCA funds Status of 25-27 list 	
11:05-11:25 a.m. (20 min)	Fish Passage Strategy Update – Jane Atha, Tom Jameson, WDFW Status of Strategy Status of optimization model development	WDFW Fish Passage Prioritization website
11:25 – 11:50 a.m. (25 mins)	Discuss Upcoming Opportunities for Engagement – Triangle Associates & Board Members • Puget Sound Partnership Action Agenda Workshop Seminar Group ESA Conference • Funding Opportunity: NOAA – Restoring Fish Passage through Barrier Removal Grants • Chair Updates • Input from Board members • Additional items upon request	
11:50- 12:00 p.m. (10 mins)	Action Items & Next Steps – Triangle Associates Review action items / paths forward	
12:00	Adjourn	