# WTS ADVISORY COMMITTEE

# Thursday, October 19, 2017 Ellensburg Fairgrounds, Armory Main Hall 901 E 7th Ave, Ellensburg, WA

#### AGENDA

# 6:00 pm Get Settled, Introductions and Agenda Review (10 minutes)

#### 6:10 pm Draft Committee Recommendations & Report (1 hour 20 minutes)

- Committee will review draft recommendations and discuss areas of convergence and consensus, and identify remaining issues, including:
  - 1. What to recommend about Buffalo Rd. and East Umtanum?
  - 2. If specific types of firearms are recommended for some managed sites (e.g., "shotgun only" at Buffalo Rd), what happens if someone is using a different type of firearm at the managed site?
  - 3. How should the "target shooting safety zone" signs described in draft recommendation 4 work? What language for signs is clearest? What advice does the Committee have on future decisions (if any) about when and where to place such signs? How do the signs relate to draft recommendation 1?
  - 4. Do you want to keep draft recommendation 1, revise it further, or delete it?
  - 5. Is there agreement on the approach for the Education and Outreach Liaison or do we need further revisions, or to capture different perspective?

#### 7:30 pm Transition to Implementation Considerations (30 minutes)

Committee will discuss implementation of draft recommendations.
 Starting point for discussion is two WDFW questions (from September Committee meeting):

- 1. What is the Committee's advice to WDFW on how to respond if, after the managed sites are in place, people choose not to use them and new "user defined" concentrated shooting locations crop up?
- 2. What is the likely pace WDFW can achieve for implementation? How does that sync (or not) with Committee expectations? How should adaptive management be addressed?

## 8:00 pm Next Steps for Draft Recommendations (15 minutes)

• Summarize take-aways and next steps from Committee discussions

### 8:15 pm Opportunity for Public Comment (10 minutes)

There will be sign-up sheets available at the start of the meeting. Each person will have approximately two minutes to speak, depending on the number of people that are interested in speaking. Please be respectful of the time limit. We can adjust the agenda to provide for additional time if needed.

8:25 pm Final Wrap Up (5 minutes)

8:30 pm Adjourn

Agenda times are approximate and subject to change as the meeting unfolds.